Gratis online intake 085-8081 499

Wim Folmer|SEH-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Allround gespecialiseerd
  • Koophuis en hypotheek
  • Alimentatie en het besteedbaar inkomen
  • Kinderen en het ouderschapsplan
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Mijn achtergrond ligt in de bank- en verzekeringswereld, waarin ik ruim dertig jaar werkzaam ben geweest. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over financiële dienstverlening, management en coaching. Deze kennis en ervaring zet ik graag bij de mediationgesprekken in.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig scheidingsbemiddelaar en zowel MfN- als ADR-registermediator, met een accreditatie in familiemediation. Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust en ben lid van de Kring van Scheidingsspecialisten.

Graag sta ik jullie in alle opzichten bij in deze ingrijpende periode. Naast de emoties die er zijn, zijn er veel praktische zaken die moeten worden geregeld. Het is dan fijn als een onafhankelijke derde partij overzicht kan bieden en jullie bij het gehele proces kan begeleiden.

Ondersteuning op alle vlakken

Vaak heb ik mensen tegenover me die een grote berg voor zich zien en geen idee hebben hoe ze daar overheen komen. De onderlinge spanningen en onzekerheden zijn groot. Ik heb veel oog voor de emotionele aspecten en vind het belangrijk dat iedereen kan zeggen wat er op zijn/haar hart ligt. ‘Mediation met een luisterend oor’ is mijn motto.

Net zoveel aandacht heb ik voor de juridische, financiële en fiscale aspecten. Samen bespreken we alle relevante onderwerpen, waarbij ik alle nodige informatie geef om tot weloverwogen beslissingen te komen.

De beslissingen hebben grote invloed op jullie toekomst en die van jullie kinderen. In de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd mogelijk is om tot heldere afspraken te komen waar iedereen achterstaat en mee verder kan.

Mocht het nodig zijn om externe adviseurs in te schakelen, dan weet ik deze snel te vinden. Ik werk samen met kindertherapeuten, psychotherapeuten en relatietherapeuten, financiële dienstverleners, notarissen, budgetplanners, makelaars en accountants.

Kinderen en het ouderschapsplan

Ook voor de kinderen is de impact van de scheiding groot en verandert er veel. Daarom is het belangrijk (en zelfs verplicht) om afspraken duidelijk vast te leggen in een ouderschapsplan. Ook is het van belang om de kinderen hierbij te betrekken. Soms vinden kinderen het fijn om met een buitenstaander, bijvoorbeeld een kindertherapeut, over de situatie te praten.

Jullie beslissen zelf welke onderwerpen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Volgens de wet moeten de volgende zaken aan de orde komen: Hoe gaan jullie in de toekomst voor de kinderen zorgen, ze opvoeden en hoe wordt de omgang geregeld? Hoe is de verdeling van de kosten voor de verzorging en opvoeding? Hoe blijven jullie elkaar informeren over belangrijke onderwerpen, zoals schoolkeuze?

Kiezen jullie voor co-ouderschap dan betekent dit dat dat de kinderen beurtelings bij een van jullie wonen en dat de kosten, zorg en opvoedingstaken gelijk worden verdeeld. Wellicht kiezen jullie voor een andere vorm en gaat één van de ouders kinderalimentatie betalen. We bespreken wat passend is en ik help bij het maken van de berekening.

Altijd is het uitgangspunt: hoe zorgen we ervoor dat ook de kinderen goed en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan. Samen maken we duidelijke en haalbare afspraken die goed zijn voor iedereen.

Waarom ik mediator ben

De rol van bemiddelaar spreekt mij erg aan. Ik help mensen die in een moeilijke situatie zitten graag verder met deskundige begeleiding en een luisterend oor. Ik vind het belangrijk dat partijen naar elkaar blijven luisteren en samen op een prettige manier tot oplossingen komen. Inmiddels heb ik al veel situaties voorbij zien komen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en dat maakt het werk voor mij uitdagend.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocatie

Stationspark 29F 4462DZ Goes

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Middelburg
Na 21 jaar toch maar samen besloten dat het zo niet langer kon. Gelukkig hebben Wim en ook Janneke ons erg goed geholpen de scheiding netjes te regelen. Het ging bij ons erg snel omdat we ons 'voorbeeldig opstelden', volgens Wim. Zonder de hulp die we kregen, hadden we waarschijnlijk nu nog nagedacht over de eerste stap: het ouderschapsplan (de dieren hadden we voor Wims hulp al ondergebracht). Fijn dat Wim vooral let op de consequenties voor de kinderen. Bedankt!
Een cliënt uit Domburg
Van elkaar scheiden is niet leuk. En dat zal het nooit worden ook. Je hoofd en hart lopen over van de emoties die bij een scheiding komen kijken, maar tegelijkertijd zijn er heel veel praktische zaken die je aandacht vragen. De combinatie van die twee maakt het proces van echtscheiding extra zwaar. Het is dan fijn als er iemand is die de zorgen over het praktische deel kan verlichten. Iemand die weet wat er moet gebeuren en in welke volgorde. Die iemand is Wim! Wim heeft ons fantastisch geholpen om door dit moeilijke proces te geraken. Hij heeft ons houvast en inzicht geboden in dit lastige traject en dat was echt waar ik behoefte aan had. De formele kant van onze scheiding hebben we lang uitgesteld omdat we overtuigd waren dat de financiële uitkomst voor ons beiden slecht zou zijn. Wim heeft ons rustig door het traject heen begeleid. We zijn allebei goed geholpen en kunnen verder. Dat is een grote opluchting. Ondanks de moeilijke onderwerpen kon Wim goed inspelen op onze sfeer, die soms luchtig en dan weer ernstig of emotioneel was. Ik heb dat als heel prettig ervaren.
Een cliënt uit Westkapelle
Scheiden is op zich al een droevige en emotionele achtbaan. Dan is het fijn dat er iemand is die onafhankelijk advies geeft en de gevolgen van een goede regeling kan overzien. Wim Folmer heeft mij en mijn ex-partner geholpen met het op een rijtje zetten van alles wat er geregeld moet worden wanneer je besluit uit elkaar te gaan. Hij doet dit op een open en menselijke manier. Met genoeg inleving en gepaste afstand om de helderheid in deze turbulente periode te bewaren. Zo kunnen we allebei weer verder met het opbouwen van een nieuw leven, zonder nodeloze nasleep en extra verdriet. Het is goed dat we op deze manier de getrouwde periode hebben kunnen afsluiten.
Een cliënt uit Vlissingen
Prettig. Persoonlijk, respectvol met voldoende afstand waardoor emoties terzijde geschoven konden worden. Precies dat wat ik nodig had in deze fase; iemand die de touwtjes in handen neemt.