Gratis online intake 085-8081 499

Ylonka de Boer|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
Ylonka de Boer profiel
  • Empathisch, open en eerlijk
  • Zorgvuldig en accuraat
  • Efficiënt qua kosten en tijd
  • Flexibel in locatie en tijden
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Echtscheiding of vechtscheiding

Een echtscheiding is vaak een emotionele ervaring en kan al snel een vechtscheiding worden. Maar zelfs als je denkt dat je nooit meer met elkaar door één deur wil, kan een goed gesprek over het verleden en het heden al het verschil maken. Ik ga samen met jullie op zoek naar de juiste ingangen om ook na de scheiding met een goed gevoel terug te kijken.

Overzicht brengt rust

Om de ervaring van mediation voor jullie als toekomstige ex-partners zo vredig mogelijk te laten verlopen, nemen we zoveel tijd als nodig om jullie beide behoeften en wensen te ontdekken. We gaan op zoek naar een nieuwe vorm die voor jullie beide werkt. Het streven is dat jullie je allebei gehoord en gezien voelen en ik reik de juiste middelen aan om overzicht en de nodige rust te creëren. En als jullie kinderen hebben, kijken we vooral ook hoe jullie je ouderrol na de scheiding zo kunnen invullen, dat zij hun veilige thuisomgeving behouden.

Jullie hebben de regie

Om het gevoel te krijgen dat je er samen alles aan hebt gedaan om een scheiding goed te doorstaan, zijn er veel vragen waar je voor de toekomst een antwoord op moet vinden. Het uitgangspunt van mediation is dat jullie zelf de regie in handen hebben en houden. Niks moet en alles mag en ik ben er om de weg te wijzen en ben pas tevreden als jullie het ook zijn.

Wat is de eerste stap

In een eerste gratis gesprek maken we met elkaar kennis, inventariseren we wat er speelt en bespreken we hoe we het beste met de kosten om kunnen gaan. Mochten jullie in aanmerking komen voor een toevoeging (subsidie via de Raad voor de Rechtsbijstand), dan regel ik de aanvraag. Verder leg ik alle stappen uit om het zo overzichtelijk mogelijk te maken. Pas na de intake beslissen jullie of en hoe jullie verder willen.

Mediation op maat

Na de kennismaking bekijken we stap voor stap wat jullie willen en wat voor jullie belangrijk is. Enkele voorbeelden zijn hoe jullie de beslissing om te scheiden met elkaar hebben ervaren, hoe de kinderen hierbij betrokken zijn, wat er juridisch en fiscaal geregeld moet worden (verdeling vermogen, woning, inboedel, schulden, pensioen etc.). Verder bereken ik de behoefte en jullie draagkracht voor de kinder– en partneralimentatie en stel een convenant op. En als het mediationproces is afgerond, verzorg ik ook de aanvraag van de echtscheiding bij de rechtbank en de inschrijving bij de gemeente. De hele mediation pas ik op maat aan jullie wensen aan.

Ook relatiebemiddeling of familieconflicten

Als jullie er nog niet helemaal zeker van zijn dat een scheiding de beste oplossing is, help ik inzicht te geven in wat er nog wel tussen jullie is en of een scheiding echt wel de beste oplossing zou zijn. Verder begeleid ik families die onderling met elkaar in een conflict terecht zijn gekomen. Dat kan variëren van familiegeheimen die nu bespreekbaar moeten worden tot uitzichtloze voortslepende ruzies met broers, zussen of ouders.

Waarom ben ik mediator

Sinds 2007 ben ik eclectisch psychotherapeut. Dit heeft me zowel in mijn carrière als interim consultant als ook privé veel inzicht gegeven hoe het menselijk brein werkt. Het mooiste van deze kennis is het uitrafelen van de essentie waarom iemand doet wat hij/zij doet en waarom iemand zegt wat hij/zij zegt. Als we de rode draad te pakken hebben, komt er ruimte voor nieuwe inzichten. Als mediator heb ik mijn jarenlange passie weten uit te breiden naar het begeleiden van twee partijen die er met elkaar uit willen komen. Elke mediation is een puzzel op zich en ik ben er om de puzzels te helpen oplossen.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

Een cliënt uit Amsterdam
Je bent een zeer betrokken mediator die ons op een hele fijne manier heeft begeleid in onze scheiding. Echt een aanrader.
Een cliënt uit Amsterdam
Een langslepend familiegeheim was zo snel uit de wereld en dat had werkelijk niemand van tevoren voor mogelijk gehouden!
Een cliënt uit Amstelveen
Binnen korte tijd was onze hele scheiding al geregeld en kijken we met vertrouwen naar de toekomst. Heel veel dank voor je hulp.
Een cliënt uit Amsterdam
Tja, dat je een scheiding nog als prettig kan ervaren, is toch wel de kracht van de mediator. We zijn er echt heel goed samen uitgekomen.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Ylonka de Boer, MfN-registermediator

Telefoon
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!