Gratis online intake 085-8081 499
Studie: 56,2 procent gescheiden Gelderlanders is vrouw

56,2 procent gescheiden Gelderlanders is vrouw

Doetinchem, 18 januari 2018 - 39 van de 54 Gelderse gemeenten hebben een lager percentage gescheiden vrouwen dan het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw; in Gelderland is dit 56,2 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij CBS-data werd geanalyseerd.

De Gelderse gemeenten met het hoogste percentage gescheiden vrouwen zijn Westervoort (60,6%), Wageningen (59,6%), Zutphen (58,21%) en Nijmegen (58,2%). Rijnwaarden is juist de gemeente met het laagste percentage gescheiden vrouwen (50,7%) en daarmee de meest gelijke gemeente van Gelderland. Ook in welgesteld Rozendaal er relatief minder gescheiden vrouwen (51,5%) ten opzichte van mannen. De correlatie tussen een hoog besteedbaar inkomen en relatief minder gescheiden vrouwen is door heel Nederland zichtbaar.


 

Gelderland percentage gescheiden vrouwen tov alle gescheiden inwoners


Landelijk slechts vijf gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen

De top 3 gemeenten met de meeste gescheiden mannen liggen opvallend genoeg allemaal in de provincie Groningen. In de gemeente De Marne wonen de meeste gescheiden mannen (50,37%), gevolgd door Bellingwedde (50,27 %) en Grootegast (50,25 %).
In heel Nederland zijn er slechts vijf gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. Baarle-Nassau (NB) en Menameradiel (FR) zijn de andere twee gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen. In Gelderland telt elke gemeente meer gescheiden mannen dan vrouwen.


Gescheiden vrouwen tov alle gescheiden nederlanders


Hoogste scheidingspercentage in Zutphen

Van alle Gelderse gemeenten heeft Zutphen de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. 11,5 procent van de inwoners is hier gescheiden. Daarna volgen Doesburg (11,3% en Westervoort (10.9%). Arnhem bekleedt met 10,7% plek vier en Apeldoorn plaats acht (9,6%).

Vergelijkbare studies zijn gedaan voor de provincies Overijssel, Flevoland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe.