Gratis online intake 085-8081 499
De beschadigende scheiding van Elize (65)

De scheiding van Elize (65)

'Een vreselijke scheiding, dat is wat het was', zegt Elize (niet haar echte naam). Ze is twee maanden gelden 65 jaar geworden en had zich haar pensioen heel anders voorgesteld. Dat het met haar ex-man niet meer werkte was wel duidelijk, maar dat dit zoveel problemen moest opleveren, had wat haar betreft niet gehoeven.

Jarenlange affaire

Elize ontdekte enkele jaren geleden dat haar man al jarenlang een affaire bleek te hebben. 'Hij had moeite om mee te komen op zijn werk. Daarover was hij erg gefrustreerd maar kon zich niet uiten. Niet bij mij althans.' Ze probeerde van alles om hem aan het praten te krijgen en het samen op te lossen. Ondertussen bleek hij zijn uitlaatklep heel ergens anders gevonden te hebben.

'Hij vertelde me vaak dat hij moest overwerken. Ook zocht hij regelmatig de rust door in z’n eentje in het park te gaan lopen. Ik wilde hem die ruimte geven. Maar in werkelijkheid ging hij steeds op bezoek bij een veel jongere dame. Zij bood hem kennelijk iets beters dan ik.' 

Schaamte

Ze had dit nooit achter hem gezocht en schaamt zich met terugwerkende kracht voor alle liefde en moeite die ze nog in de relatie heeft gestoken. Ze had destijds echter nog niet kunnen vermoeden hoeveel problemen er naderhand nog zouden ontstaan. De moeizame situatie op zijn werk leidde tussen flinke ruzies over geld en de verdeling van de boedel.

'Ondanks mijn boosheid wilde ik alles graag eerlijk verdelen. Ik wilde hem niet kaalplukken. Maar ik wilde ook niet alles zomaar uit handen te geven.'

Toegewijd advocaat

Er kwam een advocaat aan te pas die tot aan het einde toe heeft geprocedeerd. Ze had het idee haar goede wil meer dan voldoende getoond te hebben, maar het leek nooit genoeg voor haar ex-man. Hij wilde haar geld, de spullen en leek niets liever te willen dan haar volledig de vernieling in te helpen. Haar advocaat stelde alles in het werk om er het best mogelijke uit te slepen.

'Een vechtscheiding voorkomen was misschien sowieso niet mogelijk geweest. Maar dit was wel heel naar. Er leek maar geen duidelijke oplossing in beeld te komen.'

Ten einde raad gaf ze mediation een kans

Ten einde raad besloot Elize zich te wenden tot mediation. Ze had inmiddels ontdekt dat procederen niet het gewenste resultaat op zou leveren. Reddeloos als ze was wilde ze alles een kans geven om tot een oplossing te komen. Ze belde met gecertificeerdemediators.nl en besloot mediation een kans te geven. 

Aan de mediationtafel betoonde haar ex-man zich ineens veel minder onredelijk. 'Het leek wel of hij ook inzag dat strijden bij de rechter niet zou gaan werken. Tegelijkertijd kon ik mij verontschuldigingen voor de lelijke verwensingen die ik hem in de maanden daarvoor had toegebeten. We zouden nooit meer samenkomen en het maakte de vechtscheiding niet ongedaan. De beschadiging zal blijvend zijn. Maar we hebben het wederzijdse respect wel enigszins hersteld.  Daarom zijn we uiteindelijk tot een acceptabele regeling gekomen.' 

Ook te maken met een heftige scheiding?

Ook te maken met een heftige scheiding en weet je niet wat je moet doen? Mediation brengt jullie in gesprek. Pas dan kun je op een acceptabele manier uit elkaar gaan.

Benieuwd hoe dat zal uitpakken? Neem dan contact met ons op. We bespreken jouw situatie en zullen je zo goed mogelijk op weg helpen. Doe onze gratis online intake of neem contact met ons op via telefoonnummer 085-8081 499.

*Elize heeft het verhaal zoals hier gepubliceerd gelezen en goedgekeurd. Ter bescherming van haar privacy en die van haar ex-man hebben haar naam en foto gefingeerd.