Gratis online intake 085-8081 499
Studie: Gescheiden Groningse mannen niet populair op huwelijksmarkt

Gescheiden Groningse mannen niet populair op huwelijksmarkt

Doetinchem, 18 januari 2018 | Maar liefst 17 van de 23 Groningse gemeenten hebben een hoger percentage gescheiden mannen dan het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw; in Groningen is dit slechts 55,04 procent. Gemeente De Marne heeft van alle gemeenten in Nederland het hoogste percentage gescheiden mannen (50,37%). Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij data van het CBS uit verschillende bestanden naast elkaar is gelegd.

Haren heeft meeste gescheiden vrouwen

Van de zes Groningse gemeenten waar het percentage gescheiden vrouwen hoger ligt dan het landelijk gemiddelde, is Haren de koploper. Liefst 59% van de gescheiden inwoners van Haren is vrouw. Dit komt overeen met het beeld dat in rijkere gemeenten relatief veel gescheiden vrouwen wonen.


Percentage gescheiden vrouwen tov alle gescheiden inwoners in Groningse gemeenten 2


Groningen relatief veel gescheiden mannen

De Marne is de gemeente met het hoogste percentage gescheiden mannen (50,37%), op de voet gevolgd door Bellingwedde (50,27%). In Grootegast is de verdeling tussen gescheiden mannen en vrouwen het meest gelijk, daar is 50,25 procent van de gescheiden personen man. Landelijk zijn er maar 5 gemeenten waar er meer gescheiden mannen dan vrouwen wonen. Groningen herbergt hiervan dus drie. De twee andere gemeenten met meer gescheiden mannen dan vrouwen zijn Mermeradiel (FR) en Baarle-Nassau (NB). 


Gescheiden vrouwen tov alle gescheiden nederlanders


Oldambt heeft hoogste scheidingspercentage

Van alle Groningse gemeenten heeft Oldambt de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. 10,6 procent van de inwoners is hier gescheiden. Daarna volgen Hoogezand-Sappemeer (10,5%) en Appingedam (10,1%). Landelijk is 8,34 procent van de bevolking gescheiden. In Grootegast zijn de minste mensen die de echt verbroken hebben, hier is maar 6,15 procent van de bevolking gescheiden. Stad Groningen zit iets onder het landelijk gemiddelde met 7,9 procent, waarschijnlijk komt dit door het hoge percentage studerende inwoners. Vergelijkbaar onderzoek is gedaan voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Flevoland en Drenthe


Percentage gescheiden inwoners in Groningse gemeenten