Gratis online intake 085-8081 499
Studie: Slechts één gemeente in Brabant waar meer gescheiden mannen dan vrouwen wonen

Slechts één gemeente in Brabant waar meer gescheiden mannen dan vrouwen wonen

Doetinchem, 14 november - Baarle-Nassau is de enige gemeente in Noord-Brabant waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw. Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij data van het CBS uit verschillende bestanden naast elkaar is gelegd.

Het verschil in gescheiden mannen en vrouwen in de gemeente Baarle-Nassau is overigens niet groot te noemen. Exact 50,21 procent van de mannen is hier gescheiden, tegenover 49,79 procent van de vrouwen. De gemeente Reusel- De Mierden is de enige gemeente van Nederland waar het scheidingspercentage exact gelijk is. Zundert in Noord-Brabant komt qua gelijkheid op de derde plek. Hier is 50,25 procent van de gescheiden inwoners vrouw.


Gescheiden mannen vs vrouwen landelijk


Slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen

In heel Nederland zijn er slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. De 3 gemeenten met de meeste gescheiden mannen liggen opvallend genoeg allemaal in de provincie Groningen. In de gemeente De Marne wonen de meeste gescheiden mannen (50,37 procent), gevolgd door Bellingwedde (50,27 procent) en Grootegast (50,25 procent). Baarle-Nassau (NB) en Menameradiel (FR) zijn de overige gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen. Uit de studie blijkt tevens dat er in de provincies Limburg en Zeeland gemiddeld meer gescheiden mannen wonen. Uden de meeste gescheiden vrouwen

Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw. In Brabant zijn er slechts 13 gemeenten (van de 64) waar een hoger percentage gescheiden vrouwen woont. In Uden wonen procentueel gezien de meeste gescheiden vrouwen (59,09%).Helmond heeft de meeste gescheiden inwoners

Van alle Brabantse gemeenten heeft Helmond de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. 10,8 procent van de inwoners is hier gescheiden. De top 5 met meeste gescheiden inwoners wordt verder aangevuld door Bergen op Zoom (10,4 procent), Eindhoven, Den Bosch en Roosendaal (alle 10%). Aalburg heeft de minste gescheiden inwoners (5,4%).