Gratis online intake 085-8081 499
Studie: Lelystad en Urk twee gescheiden werelden

Lelystad en Urk: twee gescheiden werelden

Waar Urk nog het laagste percentage gescheiden inwoners heeft, zijn er landelijk slechts vijf plaatsen waar er procentueel meer gescheiden inwoners zijn dan in Lelystad. Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij data van het CBS uit verschillende bestanden naast elkaar is gelegd.

Urk en Almere meeste gescheiden vrouwen

Van Flevoland, zijn er in Urk en Almere procentueel de meeste gescheiden vrouwen ten opzichte van mannen. Lelystad en de Noordoostpolder zijn juist de gemeenten met het laagste percentage gescheiden vrouwen en daarmee de meest gelijke gemeenten van Flevoland. Toch is er geen gemeente in Flevoland waar er meer gescheiden mannen dan vrouwen wonen. Vergelijkbare studies zijn gedaan voor andere provincies. 

Lelystad heeft hoogste scheidingspercentage, Urk landelijk het laagste

Van alle Flevolandse gemeenten heeft Lelystad de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. 11,8 procent van de inwoners is hier gescheiden. Daarna volgt Almere met 11,3 procent. In Urk is het scheidingspercentage slechts 2,4 procent. Daarmee is Urk de gemeente van Nederland met het laagste scheidingspercentage, op de voet gevolgd door Staphorst (OV), waar 3,3 procent van de mensen de echt verbreekt.


Scheidingen per gemeente in Flevoland


Landelijk slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen

In heel Nederland zijn er slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. De top 3 gemeenten met de meeste gescheiden mannen liggen opvallend genoeg allemaal in de provincie Groningen. In de gemeente De Marne wonen de meeste gescheiden mannen (50,37 %), gevolgd door Bellingwedde (50,27 %) en Grootegast (50,25 %). Baarle-Nassau (NB) en Menameradiel (FR) zijn de laatste twee gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen.