Gratis online intake 085-8081 499
Studie: Relatief weinig gescheiden vrouwen in Drenthe

Relatief weinig gescheiden vrouwen in Drenthe

Doetinchem, 17 januari 2018 | Maar liefst 10 van de 12 Drentse gemeenten hebben een lager percentage gescheiden vrouwen dan het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw; in Drenthe is dit slechts 55,19 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij data van het CBS uit verschillende bestanden naast elkaar is gelegd.

Assen en Meppel boven landelijk gemiddelde

Assen en Meppel zijn de enige gemeenten van Drenthe waar het percentage gescheiden vrouwen hoger ligt dan het landelijke gemiddelde: respectievelijk 57,48 en 57,8 procent. Emmen volgt daarna met 55,73 procent. Borger-Odoorn is juist de gemeente met het hoogste percentage gescheiden mannen (49,16%) en daarmee gelijk de meest gelijke gemeente van Drenthe. Westerveld en Aa en Hunze zijn daarna de gemeenten met de meest gelijke verdeling van Drenthe. Vergelijkbare studies zijn gedaan voor andere provincies. 


Percentage gescheiden vrouwen tov alle gescheiden inwoners Drenthe


Landelijk slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen

In heel Nederland zijn er slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. De top 3 gemeenten met de meeste gescheiden mannen liggen opvallend genoeg allemaal in de provincie Groningen. In de gemeente De Marne wonen de meeste gescheiden mannen (50,37%), gevolgd door Bellingwedde (50,27%) en Grootegast (50,25%). Baarle-Nassau (NB) en Menameradiel (FR) zijn de overige gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen. 


Gescheiden vrouwen tov alle gescheiden nederlanders


Assen heeft hoogste scheidingspercentage

Van alle Drentse gemeenten heeft Assen de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. 10,8 procent van de inwoners is hier gescheiden. Opvallend is dat de verstedelijkte gedeelten van Drenthe daarop volgen: in Meppel is het scheidingspercentage 10% en in Emmen 9,7 procent. In De Wolden verbreekt men juist het minst vaak de echt: hier is slechts 6,8 procent gescheiden.


Percentage gescheiden inwoners per gemeente in Drenthe