E-mail 085 – 401 24 53

Jannie Kieft|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding & arbeidsconflict
Jannie Kieft mediator
  • Goede luisteraar
  • Regelt scheiding van A tot Z
  • Empathisch
  • Mediator met veel ervaring
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Mediator sinds 2007

In 2017 vier ik mijn 10-jarig mediators-jubileum! Sinds 8 jaar ben ik MfN registermediator (vroeger heette dat Gecertificeerd Mediator ). Toen ik begon wilde ik in het onderwijsmediaten. Dat wil en doe ik nog steeds. Steeds meer zelfs. Daar ben ik blij mee. Ik hou ervan om te leren en me te ontwikkelen. Ik ben een nieuwsgierig mens. En zo hebben mijn vaardigheden zich onderweg verbreed en verdiept. Inmiddels doe ik tientallen mediations per jaar.

Echtscheiding, arbeidsconflict, overige conflicten

Ik geef hieronder een kort overzicht van de soort mediations die ik doe. Ook als uw soort conflict er niet bij staat, kun je mij altijd bellen of een kennismakingsgesprek vragen om te onderzoeken of ‘jouw conflict’ zich leent voor mediation of een Herstelcirkel.

(echt)scheiding, ouderschapsplan, arbeidsconflict, samenwerkingsprobleem, team- of groepsmediation, gedoe of ruzie in de familie, conflicten in het onderwijs (in alle lagen van de onderwijsgemeenschap, van ouders en leerlingen tot bestuur en toezichthouders), peermediation (leerlingen opleiden tot mediator voor hun medeleerlingen) en last but not least Herstelcirkels (zie www.herstelcirkels.nl).

Alles van A tot Z geregeld

In geval van echtscheiding werk ik samen met een advocaat die het uiteindelijke echtscheidingsverzoek indient. De advocaat checkt het echtscheidingsconvenant en is bij de tekenafspraak aanwezig. Je hoeft zelf niet naar de Rechtbank. Voor eventueel financieel advies werk ik samen met betrouwbare partners. (Uiteraard alleen op uw verzoek.) Wanneer er in arbeidskwesties juridische aspecten aan de orde zijn, zal ik deelnemers altijd uitnodigen zich te laten adviseren door een ter zake kundige jurist.

De mens staat altijd centraal

Ik ben niet de afstandelijke zakelijke professional die het liefst de emoties buiten de deur houdt. Bij mij staat de mens centraal. Mediation geeft mij het meest voldoening als ik mag werken met mensen die echt gemotiveerd zijn om hun kwestie tot een goed einde te brengen. Mensen die hun conflict willen begrijpen en er iets van willen leren. Die er beter uit willen komen. Zodat ze in een volgende situatie niet weer automatisch hetzelfde paadje lopen en in de zelfde valkuilen stappen. Dat vraagt van mensen dat ze bereid zijn naar hun eigen aandeel te kijken. En oprecht te luisteren naar wat de ander beweegt. Als mensen ‘inzicht in hun conflict’ krijgen en groeien, ben ik dankbaar dat ik daar getuige van mag zijn. Ik krijg terug van mensen dat ik door mijn respectvolle houding, mijn vermogen tot luisteren en verbinding maken een mate van veiligheid kan scheppen die dergelijke processen mogelijk maakt.

Overige activiteiten

Ik zou geen 8 uur per dag willen en kunnen mediation. Naast mijn mediationwerkzaamheden ben ik lid van de onafhankelijke klachtencommissie van de Politie Oost-Brabant, peer-reviewer voor de Stichting Kwaliteit Mediators, intervisiebegeleider en contactpersoon voor de intervisiegroep Den Bosch van Mediators Vereniging Zuid. Ik ben aangesloten bij het Centrum Onderwijsmediation. Als bestuurslid van het COM zet ik mij in voor de bevordering van het gebruik van mediation (en mediationvaardigheden) in het onderwijs.

Trainer 

Ik train leerlingen om als mediator op te treden bij conflicten tussen hun medeleerlingen. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn. Daarom ben ik buurtbemiddelaar in Den Bosch en begeleid ik Herstelcirkels. Ik ben mede-oprichter van de Stichting Herstelcirkels (landelijk) en intiatiefnemer van het ‘Praktijk Herstelcirkels Den Bosch’. En om van dat alles bij te komen is er de muziek. Een rode draad in mijn leven, van rockband tot kamerkoor Capella Brabant, van Mathäuss Passion van Bach tot Sacred Masses van Duke Ellington.

 

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

Een cliënt uit Eindhoven
Ik heb je als een professionele mediator leren kennen die op doortastende wijze het issue bespreekbaar weet te maken en ik ga zeker graag van jouw diensten gebruik maken mocht dit in de toekomst nodig zijn.
Een cliënt uit Tilburg
De rustige persoon die u zelf bent was voor mij een van de positieve aspecten van de mediation
Een cliënt uit Den Bosch
We zijn heel tevreden! Goed geholpen!
Een cliënt uit Helmond
Bedankt voor jouw professionele en deskundige begeleiding tijdens ons scheidingsproces. Ondanks mijn pijn en verdriet kijk ik terug op een proces waarin we alles in goede harmonie hebben kunnen bespreken en de juiste afspraken hebben kunnen maken. En dat voelt goed! Dank daarvoor!
Een cliënt uit Schijndel
Positieve aspecten van de mediation: De effort die jij gestoken hebt in manieren zoeken om toch naar een bepaald doel toe te werken ondanks de ‘tegenwerking’ die vaak voelbaar was. De opdrachten die we kregen waren ook interessant om meer over jezelf te leren.
Een cliënt uit Ravenstein
Je hebt ons fijn geholpen. Dank je wel daarvoor!

Altijd vrijblijvend kennismaken.

 

Mijn cliënten betalen € 170,00 (exclusief 21% BTW) per uur. Maar we kunnen ook een vaste prijs afspreken. Ik beloof dat die altijd lager ligt dan wat sommige grote bureau’s aanbieden. 

 

Ik word erkend door de Raad voor Rechtsbijstand zodat ik ook mediations verzorg op basis van subsidie

 

 

Jannie Kieft, MfN-registermediator

Telefoon kantoor

073-7370021

Mobiel

06-28072506

MfN mediatorcode

M8269

Inschrijvingscode RvR

R10483

Familieaantekening?

Ja

Bezoekadres

Hoog Heinis

Reitscheweg 1-7

5232BX Den Bosch

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!