Gratis online intake 085-8081 499

Mike Lap|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding
  • Financieel expert
  • Communicatief sterk
  • Gelijkwaardigheid
  • Ondernemers
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Van oorsprong ben ik bedrijfskundige en nog steeds ben ik met veel plezier mede-eigenaar van een installatieadviesbureau. Hierbij houd ik me onder andere bezig met het proces- en projectmanagement van de lopende projecten.

Sinds vijf jaar heb ik samen met mijn vrouw Petra Lap een praktijk voor echtscheidingsmediation in Apeldoorn en Harderwijk. Beiden zijn we MfN-familiemediator en aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Om extra goede ondersteuning te kunnen bieden op financieel gebied, heb ik ook de opleiding tot RFEA (Register Financieel Echtscheidingsadviseur) gevolgd.

Het regelen van een scheiding heeft, behalve de emoties die erbij komen kijken, overeenkomsten met het afsluiten van een zakelijk contract. Je maakt afspraken over bijvoorbeeld de gezamenlijke bezittingen, de eventuele schulden, de partneralimentatie en de opgebouwde pensioenen. Ik kan jullie hierbij volledig ondersteunen.

Hoewel ik zelf niet gescheiden ben, weet ik hoeveel impact een scheiding heeft op alle betrokken partijen. Ook op kinderen. Het kost tijd om emoties te verwerken en om vertrouwen te krijgen in de toekomst. Ik help jullie om samen in goede orde afspraken te maken over alle belangrijke onderwerpen. Afspraken waar alle partijen zich in kunnen vinden en waar iedereen mee verder wil en kan.

Balans

Ik maak me sterk voor een gelijkwaardige afwikkeling van de scheiding. Er is balans in de gesprekken, iedereen krijgt evenveel ruimte om zijn/haar verhaal te doen.

Bij onderwerpen zoals het verdelen van de opgebouwde pensioenen en de onderneming, als die bijvoorbeeld in de gemeenschap van goederen valt, zijn de belangen van partijen soms tegenstrijdig. Ik ben er alert op dat voor alle partijen de zaken in alle open- en eerlijkheid geregeld worden. Ieders belangen komen boven tafel, ook als hierbij ingewikkelde gesprekken gevoerd moeten worden.

Soms lopen de emoties hoog op. Daar is ruimte voor, zoveel als nodig is. Sommige stellen hebben geen behoefte aan emotionele gesprekken. Zij willen dat de scheiding vlot en zorgvuldig geregeld wordt. Wij passen ons aan ieders wensen aan. Als we merken dat er toch nog zaken spelen dan maken we die bespreekbaar. We streven immers naar een goede afronding van jullie relatie.

Als er een onderneming is

Ik heb veel ervaring met ondernemen en weet wat er op ondernemers afkomt als zij gaan scheiden. De vragen, de zorgen maar ook de mogelijke oplossingen. Vaak wordt het gezinsinkomen verdiend in de onderneming. Je moet er dan niet aan denken dat de onderneming door de scheiding verloren gaat of verkocht moet worden. Ik begeleid jullie zorgvuldig bij het maken van alle nodige afspraken, zodat jullie ook wat betreft de onderneming met een gerust hart verder kunnen.

Aanpak

Het eerste mediationgesprek vindt vaak plaats met Petra en mij samen. We bespreken dan ook of we de mediation samen oppakken of dat één van ons beter bij jullie past. Natuurlijk hebben jullie hier zelf ook een stem in.

In de volgende gesprekken komen alle belangrijke onderwerpen aan de orde, zoals de zorg voor en omgang met de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van de spullen, het inkomen na de scheiding, de pensioenen en de onderneming. Als mediator houd ik het overzicht en zorg ik ervoor dat niets vergeten wordt.

Jullie maken zelf de keuzes, zodat deze ‘van binnenuit’ komen en door jullie beiden gedragen worden. Ik geef jullie alle nodige informatie om tot weloverwogen beslissingen te komen en begeleid bij het maken van de afspraken.

Waarom ik mediator ben

Mediation is op mijn pad gekomen door mijn vrouw Petra. Haar ervaringen met het vak vond ik zo interessant, dat ik zelf ook de opleiding tot mediator ben gaan doen en de specialisatie MfN. En daar ben ik nog steeds heel blij mee. Dienstbaar zijn en meerwaarde bieden aan mensen in moeilijke situaties is een hele mooie, dankbare taak.

Het mooie is dat Petra en ik elkaar goed aanvullen. Als coach en KIES-mediator is Petra met name sterk op relationeel/emotioneel gebied, terwijl mijn expertise meer ligt bij de zakelijke/financiële kant. We staan voor jullie klaar.

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Zwolseweg 80, 7315 GN Apeldoorn

Johanitterlaan 4E, 3841 DT Harderwijk

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Harderwijk
Ik heb het traject onder begeleiding van Mike als enorm prettig ervaren. Accuraat, to-the-point, recht door zee. Snel ruimte in de agenda om ons traject op te pakken. Een scheiding is al erg genoeg, maar door de aanpak van Mike als mediator weinig boosheid en emoties.
Een cliënt uit Apeldoorn
Ik heb het traject onder begeleiding van Mike als enorm prettig ervaren. Accuraat, to-the-point, recht door zee. Snel ruimte in de agenda om ons traject op te pakken. Een scheiding is al erg genoeg, maar door de aanpak van Mike als mediator weinig boosheid en emoties.
Een cliënt uit Almere
Omgang was zeer prettig voelde meteen op mijn gemak bij Mike. Goed op de hoogte van alles wat geregeld moest worden, Zal hem zeker aanbevelen.
Een cliënt uit Zwolle
We zijn goed en geholpen en ook vlot. Je kon zelf aan geven of te snel ging en dat was heel fijn. Was allemaal snel in orde. Dank hiervoor