Gratis online intake 085-8081 499

Petra Lap|MfN-registermediator

Mediation bij echtscheiding en familieconflict
  • Relationeel expert
  • Kinderen en het ouderschapsplan
  • Koophuis en hypotheek
  • Gelijkwaardigheid
Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast

Door de vechtscheiding van mijn ouders weet ik wat een scheiding met je doet als kind, en welke invloed alle ruzies op je hebben. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is als je ouders op een goede manier uit elkaar gaan. Graag help ik jullie om goed naar elkaar te luisteren en om jullie wensen, belangen en verwachtingen boven tafel te krijgen. Gelijkwaardigheid en transparantie heb ik hierbij hoog in het vaandel. Iedereen krijgt evenveel ruimte om zijn verhaal te doen, waarbij authenticiteit een belangrijke voorwaarde is.
Ik ben MfN-familiemediator, KIES-mediator, stiefplancoach en mastercoach. Daarnaast heb ik zeventien jaar bij een bank gewerkt. In alle rollen heb ik ervaren en ervaar ik nog steeds hoe belangrijk en waardevol het is om goed aan te sluiten bij degene die tegenover je zit. Samen gaan we op zoek naar oplossingen waar iedereen achter kan staan en mee verder kan, zodat jullie de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

Helpen bij de communicatie

Heel vaak is het misgegaan in de communicatie met elkaar. Het kan dan heel lastig zijn om nog op een prettige manier met elkaar te communiceren en overleggen.
Ik help jullie graag om naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Wat beweegt de ander? Wat is belangrijk voor jullie beiden, nu en in de toekomst? Waarover hebben jullie al overeenstemming en wat zijn juist nog moeilijke punten om te bespreken of om een besluit over te nemen? Samen zetten we alle belangrijke thema’s op een rij en krijgen we hier helderheid over.
Een goede communicatie is onmisbaar voor het goed afsluiten van jullie relatie. Dat helpt ook om beter terug te kunnen kijken op dat wat jullie liefdevol en met geluk zijn begonnen.

Belang van de kinderen

Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om jullie relatie goed af te sluiten. Dat helpt hen in het verdere proces van verwerking en aanpassing aan ‘de nieuwe toekomst’, ook als zij (later) zelf volwassen zijn en misschien zelf kinderen hebben.
Ik voel me tijdens de mediation heel erg verantwoordelijk voor jullie kinderen. Zij worden gezien en gehoord, en krijgen een belangrijke stem. Ik zal bijvoorbeeld vragen: Hoe beleven de kinderen de situatie? Wat vinden zij belangrijk? Wat zouden zij willen? Hoe blijven jullie een goed team voor de kinderen?
Ik zeg wel eens: ‘Als ouders heb je geen recht op je kinderen, je hebt alleen de plicht om je kinderen ‘af te leveren’ als evenwichtige volwassenen, die ook na een moeilijke periode zoals een scheiding hun toekomst met (zelf)vertrouwen tegemoet zien.
In iedere situatie kan ik goed ondersteunen. Zo heb ik bijvoorbeeld veel stellen ondersteund die te maken hebben ADHD, ADD, autisme, narcisme of een laag begaafdheid. Het belangrijkst is dat beiden tevreden zijn over hoe de scheiding is geregeld. Ik zet me er volledig voor in dat iedereen het mediationproces als zorgvuldig en waardevol zal ervaren.

Aanpak

Ook mijn man Mike Lap is MfN-familiemediator, samen hebben we onze mediationpraktijk. Vaak voeren we het eerste gesprek samen. Vervolgens bespreken we met jullie wat het beste is: de mediation kan door ons samen worden begeleid, of door één van ons.
Vervolgens maken we een overzicht van alle belangrijke onderwerpen en verzamelen we alle informatie die nodig is. De zorg voor en omgang met de kinderen, de financiën, de gemeenschappelijke bezittingen en schulden, het pensioen; niets wordt vergeten.
Emoties en boosheid gaan we niet uit de weg, we nemen daar zoveel tijd voor als nodig is. Sommige stellen willen dat de scheiding snel geregeld wordt, dat kan ook. Wij passen ons aan jullie wensen aan. Tegelijkertijd zijn we er altijd alert op of er nog zaken spelen die aandacht nodig hebben. We streven immers naar een goede afronding van jullie relatie.

Waarom ik mediator ben

Bij de bank waar ik jarenlang heb gewerkt, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een persoonlijke benadering te hebben en betrokken te zijn bij degene die tegenover je zit. Echt luisteren en de aansluiting zoeken bij de cliënt om vandaaruit hem of haar verder te helpen, daar ga ik voor. Deze houding en focus is altijd belangrijk, maar zeker in de moeilijke tijd van een scheiding. Daarom heb ik in 2015 besloten dat ik mensen wil helpen die zich in een scheiding bevinden. Ik heb toen de opleiding tot mediator gevolgd en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee!

De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening. 

nederlandse mediators vereniging logo

Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.

High Trust Logo

High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

Mediators die de opleiding tot KIES Kindercoach hebben gevolgd, beschikken over de vaardigheden en ervaring om de positie van kinderen tijdens een echtscheiding de aandacht te geven die het verdient. 

mediator rechtspraak

De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen. 

De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators. 

De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.

Kennismakingsgesprek

Eerste half uur altijd gratis.

Particulier tarief

180,00 (exclusief 21% BTW) per uur. 

Vaste prijs 

Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Mijn contactgegevens

Telefoon
Gesprekslocaties

Johanitterlaan 4E, 3841 DT Harderwijk

Zwolseweg 80, 7315 GN Apeldoorn

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!
Een cliënt uit Hengelo
Ik zou Petra Lap van harte aanbevelen bij iedereen die een scheiding moet regelen. Petra stelt je op je gemak, is duidelijk, heeft verstand van zaken en regelt echt alles. Wanneer iets niet duidelijk is, legt ze het net zo vaak uit tot het wel duidelijk is. Wij hadden niet beter kunnen treffen. Het enige dat wij moeten doen is wachten op bericht dat de scheiding definitief is. Echt super!
Een cliënt uit Vaassen
Prettig zakelijk en praktisch. Ruimte voor emotie maar weet dit ook weer prima om te buigen. Confrontatie aan kunnen gaan en ook dit weer weten om te buigen. Doen wat er wordt gezegd en afgesproken. Heldere en snelle communicatie. Een aanrader!!
Een cliënt uit Epe
Ik had geen enkel idee wat mij te wachten stond bij onze scheiding, maar door de fijne gesprekken met Petra Lap is mij de hele procedure van scheiden erg mee gevallen. Veel tips en trucs gekregen om straks prettig alleen verder te gaan. Ik wil Petra hierbij hartelijk danken voor de bemiddeling bij onze scheiding.
Een cliënt uit Apeldoorn
Je word verwelkomt in een huiselijke sfeer, wat erg prettig is. Petra kan goed luisteren en heeft inhoudelijk genoeg kennis om je te wijzen op zaken die er toe doen en waar je zelf niet uitkomt.