Gratis online intake 085-8081 499
Blog | Niet invullen voor een ander

Blog | Niet invullen voor een ander

Als moeder van vier kinderen, waarbij de oudste tien jaar ouder is dan de jongste, is het soms even zoeken naar gezamenlijke activiteiten die we allemaal leuk vinden. De Efteling werkt altijd, maar soms wil je iets kleiners en dichterbij huis. Het zwembad kan ons allen wel bekoren en hoog in de Top 10 van favoriete vakantie activiteiten staat DE BIOSCOOP. Er draait altijd wel een film die we allemaal kunnen waarderen.

Home, the movie

Zo zagen we enige tijd geleden voor het eerst HOME in de bioscoop. Inmiddels heb ik de film minstens vijf keer gezien, want deze vonden we zo leuk dat we de dvd hebben gekocht. Voor de mensen die de film niet kennen, een heel korte samenvatting (of kijk naar de trailer onderaan de pagina):

Samenvatting

Home gaat over een buitenaards volk (de Moefs) dat steeds op de vlucht is voor een ander buitenaards volk. Tijdens deze vlucht doen ze andere planeten aan en maken deze hun thuis. Als de Moefs bij de aarde komen, worden alle mensen in Australië gedumpt, in “blijemensenstad” , en de rest van de wereld is voor hen. Wat deze wezentjes betreft een win-win situatie waar niets mis mee is. Hoewel dit een deal is waar de Turkije deal nog niet eens bij in de buurt komt, zijn toch niet alle mensen blij met de oplossing. Waaronder een meisje dat door toeval niet in Australië is gedumpt en daarom wanhopig haar moeder zoekt. Er ontstaat een soort van vriendschap tussen een onhandige Moef en het meisje in kwestie. De onhandige Moef heeft zich de woede van zijn volk op de hals gehaald en heeft het meisje nodig om zijn fouten te herstellen.

Nivea

In deze film is niets wat het lijkt, blijkt dat ieder zijn of haar eigen aannames heeft gedaan (bijvoorbeeld dat het heel fijn is om te worden gedumpt in Australië of juist dat de Moefs het heel slecht bedoelen). Ook het conflict met het boze andere volk blijkt totaal anders in elkaar te zitten dan op het eerste oog wordt verteld. In deze film is de gevleugelde afkorting NIVEA (niet invullen voor een ander), verpakt in humor en superschattige fragmenten.

Het zou verplichte kost moeten zijn voor elke mediator.