Gratis online intake 085-8081 499
Studie: Weinig gescheiden vrouwen in Overijssel

Weinig gescheiden vrouwen in Overijssel

Doetinchem, 18 januari 2018 - Liefst 22 van de 25 Overijsselse gemeenten hebben een lager percentage gescheiden vrouwen dan het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw; in Overijssel is dit 55,7 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij CBS-data werd geanalyseerd.

De enige drie gemeenten in Overijssel waar het percentage gescheiden vrouwen hoger is dan het landelijke gemiddelde; zijn Oldenzaal (58,8%), Zwolle (57,7%) en Borne (57,4%). Staphorst is met 50,5% juist de gemeente met het laagste percentage gescheiden vrouwen. Staphorst is hiermee tevens dé gemeente van Overijssel met de meest gelijke verdeling tussen gescheiden mannen en vrouwen.

 


Overijssel percentage gescheiden vrouwen tov alle gescheiden inwoners


Landelijk slechts vijf gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen

De top drie gemeenten met de meeste gescheiden mannen liggen opvallend genoeg allemaal in de provincie Groningen. In de gemeente De Marne wonen de meeste gescheiden mannen (50,4%), gevolgd door Bellingwedde (50,3%) en Grootegast (50,3%).

In heel Nederland zijn er overigens slechts vijf gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. Baarle-Nassau (NB) en Menameradiel (FR) zijn, naast de genoemde gemeenten in Groningen, de andere twee gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen. In Overijssel telt elke gemeente dus meer gescheiden mannen dan vrouwen.

 


Gescheiden vrouwen tov alle gescheiden nederlanders


Hoogste scheidingspercentage in Almelo

Van alle Overijsselse gemeenten heeft Almelo de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. Hier is precies 1 op de 10 inwoners gescheiden. Daarna volgen de steden Enschede (9,6%), Deventer (9,5%), Hengelo (9,2%), en Zwolle (8,8%). In Staphorst ligt het scheidingspercentage met 3,3% het laagst van Overijssel.

Vergelijkbare studies zijn gedaan voor de provincies Gelderland, Flevoland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe.