E-mail 085-8081 499

Business mediation lost zakelijk conflict sneller op

Business mediation wordt steeds vaker ingezet om een zakelijk conflict op te lossen. Dat is ook logisch, want mediation werkt veel sneller dan een gang naar de rechter. En meestal geldt: hoe sneller een zakelijk geschil de wereld uit is, hoe beter. Waar moet je op letten als je overweegt zakelijke mediation in te zetten? 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Wanneer zakelijke mediation? 

Er bestaan diverse soorten mediation. De meest voorkomende is mediation bij echtscheiding. Ook wordt de mediator er steeds vaker bijgehaald wanneer er sprake is van een arbeidsgeschil of familieruzie. Maar wanneer kies je nou voor business mediation? Dat doe je als er sprake is van een zakelijk geschil zónder dat het gaat om een arbeidsconflict. 

terug naar boven

Zakelijk geschil, geen arbeidsconflict

Bij een arbeidsconflict gaat het over de arbeidsverhoudingen. Dat kun je een natuurlijk zakelijk geschil noemen. Maar omdat de kennis en kunde van de mediator zo specifiek is voor een arbeidsconflict, zien we dat niet als een zakelijk conflict. Alle andere vormen van conflict die niet in de privé-sfeer vallen, zien we wel als zakelijk conflict.   

terug naar boven

Voorbeelden business mediation

We geven enkele voorbeelden van geschillen waar business mediation voor bedoeld is:

  • Een klant vindt dat de leverancier zich niet aan de leveringsvoorwaarden heeft gehouden;
  • Koper en verkoper zijn het niet eens over de waarde van een bedrijf;
  • Ruzie in de raad van bestuur;
  • Zakelijk geschil tussen directie en vakbond;
  • Raad van Commissarissen wordt het niet eens over de keuze voor een nieuwe directeur. 

terug naar boven

Mediator expert

Moet de mediator expert zijn op het vlak van het zakelijke conflict? Het eerlijke antwoord is een beetje flauw: ja en nee. Een mediator die alleen scheidingen verzorgt, zouden wij geen business mediation laten doen. Wij vinden dat de mediator ruime ervaring moet hebben met zakelijke mediation. Maar stel een fabrikant van plastic heeft een zakelijk geschil met een klant, dan hoeft de mediator geen verstand te hebben van plastic.

terug naar boven

Hoe kies ik de beste mediator?

Omdat je in Nederland de grachten kunt dempen met mediators, is het niet zo gemakkelijk om de meest geschikte te vinden. Daarom hebben wij onszelf opgericht. Je hebt namelijk mediators en mediators. Als onafhankelijke landelijke organisatie kiezen wij voor ieder conflict de meest geschikte mediator uit. Maar één ding hebben onze mensen gemeen: ze voldoen allen aan de strengste kwaliteitseisen en hebben ruime ervaring.

terug naar boven

Zakelijk conflict? Bel ons voor overleg

Heb je een zakelijk conflict? Neem even contact met ons op. Dan bespreken we de situatie en stellen wij de meest geschikte mediator voor. We hebben altijd op korte termijn een ervaren mediator beschikbaar. Waar dan ook in Nederland. 

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!