E-mail 085-8081 499

Kosten van mediation & uurtarief van mediator

De kosten van mediation. Geen onbelangrijk onderwerp. Over het algemeen geldt dat de kosten van mediation aanzienlijk lager zijn dan wanneer je een advocaat in de arm neemt. Maar wat kost een mediator nou precies? Wat is het uurtarief van een mediator? Op deze pagina zetten we uiteen waar je rekening mee moet houden.

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar: 

Kosten mediation per uur

Ons tarief voor particulieren ligt meestal rond de €180,00 (excl. 21% BTW). Het is goed daarbij in acht te nemen dat de meeste conflicten na twee tot vijf gesprekken zijn opgelost. Daarnaast zijn er verschillende manieren waarop wij tegen een gereduceerd uurtarief gesprekken aanbieden. Dat kan de kosten van de mediation flink drukken. Let op: sommige mediators rekenen een hoger tarief. 

terug naar boven

Besparing op uurtarief mediator

Heb je een laag inkomen? Dan vallen de kosten vaak goedkoper uit door subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. Als je hieraan voldoet en dus in aanmerking komt voor de subsidie, draagt de Raad voor Rechtsbijstand vrijwel alle kosten van de mediation. Je kunt dan ver onder het gebruikelijke uurtarief van de mediator gesprekken inschakelen om je conflict op te lossen. In praktijk wordt een subsidie alleen afgegeven als je gaat scheiden. Hoe dat precies zit, lees je op de pagina kosten scheiding

terug naar boven

Houd mediationkosten laag

Wil je graag een mediator in de arm nemen maar kun je de kosten van de mediation niet dragen, dan zijn bij ons ook mogelijkheden om je conflict toch via mediation op te lossen:

 

Coulanceregeling

Zijn de kosten te hoog? Voor mensen die mediation niet kunnen betalen, is een aantal bij ons aangesloten mediators bereid om in sommige gevallen tegen een lager uurtarief werkzaamheden te verrichten. Neem met ons contact op om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt.

terug naar boven

Mediation kosten & rechtsbijstandsverzekering

Als je over een rechtsbijstandsverzekering beschikt, zoek dan in de polisvoorwaarden na of mediation door een MfN-registermediator wordt gedekt. Al onze mediators voldoen aan die eis.

terug naar boven

Ervaren mediators, overal in Nederland

Wij beschikken door het hele land over geschikte gesprekslocaties. Maar het is ook mogelijk dat de mediator naar een andere afgesproken plek komt, zoals een kantoor of een gehuurde ruimte. Als de plek van de mediation maar neutraal is. Hier kun je jouw mediator zoeken

terug naar boven

Geen mediation? Wat zijn de kosten dan?

Tenslotte is het verstandig je af te vragen wat de kosten zijn als je niet voor mediation kiest. Een alternatief is een advocaat in de arm te nemen. Wat kost het als je allebei een advocaat in de arm neemt en het op een rechtszaak laat aankomen (in geld)? Wat kost het wanneer je het conflict niet oplost (in tijd en stress)?

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!