E-mail 085-8081 499

Conflict op het werk

Iedereen heeft wel eens een conflict op het werk. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Maar soms loopt het conflict zo uit de hand, dat er hulp nodig is voor het oplossen ervan. Mediation is dan vaak een geschikte methode.

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Veel conflict in Nederland 

Aan ruim 30% van alle ziekmeldingen in Nederland ligt een arbeidsconflict ten grondslag. Dat zijn heel veel conflicten. Daarnaast spelen er ook veel conflicten waarbij de werknemer zich niet ziek meldt. Een conflict op het werk is dus aan de orde van de dag.

terug naar boven

Herstel de relatie

De meeste conflicten worden onderling opgelost. Wanneer mediation echter wordt ingezet, wordt het conflict samen met de mediator besproken. De leiding van het gesprek ligt bij die neutrale en onafhankelijke mediator. Hij of zij zorgt ervoor dat beide partijen voldoende aan bod komen. Nadat beide partijen hebben toegelicht wat hun visie op de kwestie is, wordt er gezocht naar mogelijkheden om weer tot elkaar te komen. In zo’n geval is het doel van de mediation het conflict op het werk op te lossen. 

terug naar boven

Exit-mediation

Maar het komt ook veel voor dat partijen gezamenlijk vaststellen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Ze zien in dat het nooit meer wat gaat worden en dat het in het belang is van beiden om niet samen verder te gaan. In dat geval bespreken partijen met elkaar af op welke basis ze uit elkaar gaan. Dit noemen we een exit-mediation. Het conflict op het werk wordt opgelost door de relatie simpelweg te beëindigen.

terug naar boven

Meer weten?

Wil je meer weten waarom mediation de oplossing van zijn van jouw conflict op het werk? Neem dan gerust contact met ons op. We zullen proberen al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Dat doen we geheel kosteloos!

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!