E-mail 085-8081 499

Familieruzie los je op via mediation

Wat doe je als je een familieruzie hebt? Ook bij de meeste familieproblemen kun je naar de mediator stappen. Hieronder geven we aan in welke gevallen mediation geschikt is voor het oplossen van een familieruzie. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Familieruzie oplossen? 

Ooit wel eens een familie gezien waar nooit ruzie is? Wij niet! Meestal wordt dat gewoon onderling opgelost. Soms lukt dat echter simpelweg niet. Dan kun je ervoor kiezen om je familieruzie met hulp van een mediator op te lossen. Dit zijn situaties wanneer mediation goed kan werken: 

  • Erfenis
  • Oud zeer
  • Algemene familieruzies
  • Zorg- en omgang
  • Conflicten in familiebedrijf

Herken je je in één van deze problemen? Een familieruzie oplossen doe je via mediation.  

terug naar bovenTherapie of mediation?

Soms wordt mediation verward met therapie. Waarom mediation inzetten als je ook in therapie kunt, wordt ons dan gevraagd. Mediation is echter bepaald niet hetzelfde als therapie. Het doel bij mediation is het oplossen van een specifiek conflict. Eén van de voordelen van mediation is dan ook dat het over een beperkt onderwerp gaat. Therapie gaat vaak veel verder en richt zich ook op algemene gevoelsleven van mensen.

terug naar boven

Familieproblemen oplossen

Meestal nemen er slechts twee partijen deel aan een mediation. Maar bij familie mediation is dat aantal vaak veel hoger. Zo komt het regelmatig voor dat ouders en kinderen gezamenlijk meedoen. Ook mediation tussen broers en zussen komt vaak voor. Wanneer er sprake is van een conflict in een familiebedrijf nemen vaak de vennoten en eventueel hun partners deel. Kortom, iedereen die een belang heeft bij de oplossing van het conflict, kan deelnemen aan de familie mediation. Zo wordt de familieruzie snel opgelost.

terug naar boven

Meer weten?

Wil jij weten welke voordelen mediation voor jouw situatie kan hebben? Wil je weten aan welke kosten mediation gebonden is? Neem gewoon even contact op om er over door te praten met één van onze deskundige medewerkers. 

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!