E-mail 085-8081 499

Probleemoplossende mediation

Probleemoplossende mediation ziet een conflict als een probleem. Partijen worden het maar niet met elkaar eens. Op één of andere manier is de relatie daardoor minder goed geworden. Zodanig dat met elkaar praten moeilijk is en het probleem dus blijft bestaan.

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Weer in gesprek

Voordat partijen zinvol kunnen nadenken over een oplossing voor hun probleem moeten zij weer in gesprek met elkaar. Binnen probleemoplossende mediation gebeurt dit doordat de mediator het goede voorbeeld geeft. Bijvoorbeeld door aandachtig te luisteren en elkaar te laten uitpraten. Daarnaast voert hij een strakke regie en past hij een aantal andere technieken toe. 

terug naar boven

Probleemoplossende mediation: zoeken naar belangen

Als men eenmaal weer met elkaar in gesprek is geraakt, wordt er gekeken naar ieders belangen. Als die dan helder zijn, kan er worden gezocht naar een oplossing die voor iedereen werkt. Dat gebeurt dan door vrijblijvend te spreken over alle mogelijke oplossingen. Na verloop van tijd blijft er een oplossing over waarvan men vindt dat die het meest geschikt is. Aan het einde van de mediation leggen zij de afspraken op papier vast. 

terug naar boven

Welke soorten mediation?

Probleemoplossende mediation wordt niet bij alle soorten mediation toegepast. Wel bij de bekendste, zoals mediation bij scheiden en arbeidsconflict. Ook bij business mediation. Dat komt omdat je immers vooral je probleem opgelost wil zien. Dát is waar je voor komt. 

terug naar boven

Hoe kies ik de goede mediator?

Mediation in Nederland wordt gedaan door letterlijk duizenden mensen. De meeste van hen hebben echter maar weinig ervaring. Dat maakt het moeilijk om de juiste mediator te vinden. Want hoe vaak schakel je nou een mediator in? Dus waar moet je allemaal op letten? Daar hebben wij een oplossing voor bedacht. 

terug naar boven

De beste mediators voor jou geselecteerd

Wij zijn een onafhankelijke organisatie die in iedere regio van Nederland de beste mediators heeft geselecteerd. Zij mogen zich presenteren op deze website zodat het mediator zoeken voor jou een koud kunstje wordt. Maar als je eerst nog advies nodig hebt om te bekijken of probleemoplossende mediation wel geschikt is voor jou, dan kan dat ook. De medewerkers van onze landelijke servicedesk geven graag antwoord op al je vragen. Ook als die meer van juridische aard zijn. 

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!