E-mail 085 – 401 24 53

Adres gesprekslocatie

Stationsweg7A
7941 HAMeppelTel: (038) 2022497

Lees meer over mij

Dick Veldink
Of bel zelf: 085–4012453
Je zit nergens aan vast!

Mediation in Staphorst. Mediator helpt bij scheiden

Ga je scheiden en woon je in Staphorst? Kies van voor mediation. Want met een ervaren mediator kom je snel tot goede afspraken. Die worden voor je op papier gezet en formeel afgehandeld.  We bieden tevens mediation bij arbeidsconflict.

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Scheiden wil niemand

Niemand gaat trouwen om daarna weer te scheiden. Op je trouwdag beloof je elkaar zelfs eeuwige trouw. Toch komt het regelmatig voor dat het huwelijk gewoon niet houdbaar is. Hoe pijnlijk het ook kan zijn. In zulke gevallen gaan mensen scheiden. 

Er komt veel op je af

Tijdens dat moeilijke proces van scheiden, komt er veel op je af. Allereerst natuurlijk de heftige emoties. Het is heel gewoon om verdriet, pijn en boosheid te voelen. Dat maakt onderling overleg vaak niet makkelijker. Daarnaast moeten er enorm veel praktische zaken geregeld worden. Kies daarom voor een mediator. Die biedt steun tijdens deze donkere dagen van je leven. 

Scheidingsmediator biedt steun

De mediator heeft twee belangrijke taken. Hij zorgt er allereerst voor dat jullie weer goed met elkaar kunnen overleggen. Daarvoor is hij speciaal opgeleid. Zelfs al maak je nog zoveel ruzie. Geen conflict is zo groot, of het kan opgelost worden. Zo is althans onze ervaring. 

Alles wordt geregeld tijdens mediation

Maar de mediator doet veel meer. Hij zorgt er ook voor dat je tot goede afspraken komt. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. Natuurlijk de zorg voor de kinderen. Hoe wordt die verdeeld? Maar ook over het koophuis en de hypotheek worden afspraken gemaakt. Over de pensioenen. De verdeling van bezittingen en schulden. Noem maar op. 

Formele afhandeling ook verzorgd

Om een huwelijk te kunnen ontbinden, vraag je de rechter om toestemming. Deze geeft een beschikking af. Daarmee kun je vervolgens naar de Gemeente Staphorst. Als de echtscheiding daar eenmaal is ingeschreven, ben je formeel gescheiden. De mediator begeleidt je hierbij totdat alles klaar is. 

Mediation bij arbeidsconflict

Ga je niet scheiden maar heb je een arbeidsconflict? Ook daarbij kunnen we je helpen. Of de mediator helpt je bij het herstellen van de relatie. Of hij begeleidt het proces van uit elkaar gaan. Dat laatste noemen we exit-mediation. Maar let op: net als bij en echtscheiding komen er veel juridische en fiscale zaken kijken bij een arbeidsconflict. Daarom is het zo belangrijk dat de mediator ook op dit vlak ervaren is. Onze mediator in Staphorst is dat uiteraard. 

Gratis kennismaken met mediator Staphorst

Kom gratis kennismaken met Dick Veldink, onze mediator in Staphorst. Hij houdt kantoor in Meppel. Maar het is voor hem geen bezwaar om aan huis te komen. Ook op jouw kantoor komt hij graag. Als je vandaag contact opneemt, zit je binnen enkele dagen om tafel. 

Hoe voorkom je een vecht scheiding?

De 8 oorzaken van ruzie bij scheiding en hoe je die vermijdt

Samengesteld op basis van mediation bij 11.408 echtscheidingen in de afgelopen 10 jaar

Download het e-boek
Direct gratis te downloaden
Bestel het boek Gedrukt €14,95