E-mail 085 – 401 24 53

Adres gesprekslocatie

Het Kleine Loo284
2592 CKDen HaagTel: (070) 2211719

Lees meer over mij

Lisette van der Lans
Of bel zelf: 085–4012453
Je zit nergens aan vast!

Mediator Wassenaar: beter scheiden 

Hoe vaak gebeurt het niet dat een scheiding volledig uit de hand loopt? En dat terwijl je ook makkelijk kunt scheiden. Onze mediator in Wassenaar is deskundig op het gebied van echtscheiding. Tijdens de mediation laat zij stellen met de grootste ruzie tot elkaar komen en afspraken maken. Vervolgens verzorgt ze tevens de juridische kant op deskundige wijze. Dat bespaart veel tijd, stress en geld.  Ook in Den Haag of Leiden

Ik wil gratis kennismaken
Je zit nergens aan vast!

Scheiden via mediation: hoe werkt dat?

De eerste stap is dat jullie allebei bereid zijn om er samen uit te komen. Alleen merk je dat dit niet lukt zonder hulp van buitenaf. De mediator treedt op als neutrale derde die jullie geheel onafhankelijk begeleidt. Zij zorgt ervoor dat de gesprekken ordentelijk verlopen. Jullie gaan naar elkaar luisteren. Jullie allebei zelfs bereid om zo nu en dan water bij de wijn te doen. 

Wat doet de mediator allemaal?

De mediator heeft twee hoofdtaken. Zij brengt jullie dus als eerste met elkaar in gesprek. Maar daarnaast is zij ook deskundige op het gebied van echtscheiding. Er moeten immers talloze afspraken gemaakt worden. De wijze waarop dat kan is gebonden aan allerlei wet-, en regelgeving. De mediator weet precies wat allemaal wel en wat niet kan. 

Wanneer is de scheiding afgerond?

De scheiding pas afgerond wanneer de beschikking van de rechter in ingeschreven in de registers van de gemeente Wassenaar (althans, als je daar bent gehuwd). Maar weest gerust: wij hebben ruime ervaring met dit soort kwesties. Alles wordt netjes voor je geregeld. Overigens, als je alleen maar samenwoont eindigt de mediation met het ondertekenen van het scheidingsconvenant (en eventueel het ouderschapsplan). 

Ook bij arbeidsconflict

Mediation is niet alleen een succesvolle aanpak bij echtscheiding. Ook wanneer er sprake is van een arbeidsconflict, wendt men zich steeds vaker tot de mediator. De procedure ziet er vrijwel hetzelfde uit. Eerst wordt het gesprek tussen de strijdende partijen op gang geholpen. Vervolgens worden er afspraken gemaakt. Zo nodig worden die ook deskundig en juridisch bindend vastgelegd. 

Mediator Wassenaar: gratis kennismaken

Dus bespaar jezelf veel geld, tijd en stress. Voorkom dat je nachten wakker ligt omdat je verzeild bent geraakt in een langdurige strijd. Neem contact met ons op en we zorgen op korte termijn voor een gratis kennismaking. Geheel vrijblijvend kun je de mediator al je vragen stellen. Tevens zal ze uitgebreid toelichten hoe de mediation precies in zijn werk zal gaan. 

Hoe voorkom je een vecht scheiding?

De 8 oorzaken van ruzie bij scheiding en hoe je die vermijdt

Samengesteld op basis van mediation bij 11.408 echtscheidingen in de afgelopen 10 jaar

Download het e-boek
Direct gratis te downloaden
Bestel het boek Gedrukt €14,95