E-mail 085-8081 499
X

Beroepsperspectief mediator

Wat is het beroepsperspectief van de hedendaagse mediator? Kort gezegd: heel goed. Op deze pagina lichten we toe hoe dat zit.

Ik wil mediator worden
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Beroepsperspectief mediator steeds positiever

Het beroepsperspectief is de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. Niet dat het slecht was, maar gebleken is dat het steeds normaler wordt om naar de mediator te gaan. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat een gemiddelde procedure via mediation veel korter duurt en minder geld kost dan bij een advocaat. Bovendien stimuleert de overheid mediation actief.

terug naar boven

Rol van de overheid

De overheid draagt in belangrijke mate bij aan het beroepsperspectief. Dat doet zij op verschillen manieren. Allereerst betaalt de overheid via de Raad voor Rechtsbijstand de mediation voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast verwijzen rechters steeds vaker naar de mediator. Bovendien verwijst het Juridisch Loket haar klanten actief naar mediators.

terug naar boven

Nieuwe wetgeving

Momenteel buigt het parlement zich over de vraag of de rol van de mediator wettelijk moet worden vastgelegd. De kans is groot dat de mediator binnenkort een veel meer centrale rol gaat vervullen in ons rechtssysteem. Als je een conflict hebt en je bent nog niet bij de mediator geweest, dan heb je in de toekomst wat uit te leggen.

terug naar boven

Gecertificeerde Mediators

Als organisatie groeien wij nu al vijf jaar op rij. Steeds meer mensen die een conflict hebben, weten ons te vinden. Dat komt niet alleen omdat wij een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige dienst verlenen. Dat komt ook omdat mensen gewoon sneller voor mediation kiezen. Bijvoorbeeld wanneer zij gaan scheiden of in een arbeidsconflict verzeild zijn geraakt.

terug naar boven

Stap nu in

Steeds meer mensen kiezen voor het vak van mediator. Het beroepsperspectief voor de mediator is nu nog uitstekend. Dus als je mediator wilt worden, doe het dan nú. Lees meer over de mogelijkheden die een opleiding tot mediator biedt. Kijk ook eens op de pagina’s wat doet een mediator of wat is een goede mediator. Zo nu en dan publiceren wij ook vacatures.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!