E-mail 085-8081 499
X

Mediation opleiding kosten

De kosten van een mediation opleiding lopen sterkt uiteen. Je hebt de kosten van de mediation opleiding kosten zelf. Maar er zijn ook andere kosten. Daarom geven wij een overzicht van alle kosten waarmee je rekening moet houden.

Ik wil mediator worden
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Wat kost het om mediator te worden?

Om MfN-registermediator te kunnen worden, is de succesvolle afronding van een MfN-erkende mediation opleiding de allereerste stap. De kosten daarvan beginnen veelal bij zo’n € 4.000. Vervolgens is de vraag of er nog extra kosten moeten worden gemaakt voor de opleiding. Denk dan bijvoorbeeld aan maaltijden en overnachtingen. Een mediation opleiding is normaal gesproken overigens vrijgesteld van BTW.

Bij de door ons aanbevolen opleidingen van Merlijn kost de MfN-erkende basisopleiding mediation € 2.950. Dat is inclusief alle maaltijden en studiemateriaal. 

terug naar boven

MfN-register

Nadat je de opleiding hebt afgerond, ga je het theorie-examen afleggen. Dat kost € 243 (inclusief BTW).

Na het behalen van het theorie-examen volgt een praktijkexamen. Dat kan d.m.v. het live assessment. Je kunt jouw kwaliteiten als mediator laten zien in een, door professionele trainingsacteurs, nagespeelde kwestie. Hiervan bedragen de kosten € 1.720 (inclusief BTW) per keer.

Je kunt er ook voor kiezen om een assessment na te spelen met eigen acteurs. Dat schouwspel leg je dan vast op video. De kosten van het video-assessment liggen beduidend lager: € 705 (inclusief BTW).

Als je alles met succes hebt afgerond, kun je toetreden tot het MfN-register.

terug naar boven

Opzetten eigen praktijk

Met alle papieren op zak kan je eindelijk je praktijk op gaan zetten. Maar hoe kom je aan klanten? Waar ontvang je je klanten? Wie doet de boekhouding? Moet je drukwerk laten maken? Allemaal punten die je moet meewegen bij het berekenen van de kosten van je mediation opleiding.

terug naar boven

Mediation opleiding kosten fors

De totale kosten van de opleiding zijn fors. Zeker wanneer je de kosten van de toetsen ook meeweegt. Maar je kunt ook kiezen voor een degelijke opleiding die minder kost.

Welke opleiding bevelen wij aan?

Wij bevelen twee opleidingen aan: Merlijn en Dé Mediatoropleiders. Beide degelijke en betaalbare opleiding en met ervaren docenten. Meer weten? Stuur een berichtje via deze pagina.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!