E-mail 085-8081 499
X

Wat is een goede mediator?

Over welke kwaliteiten en vaardigheden beschikt een goede mediator of scheidingsbemiddelaar? Wil jij zelf mediator worden? Ga dan naar de pagina mediation opleiding. Zoek je een scheidingsbemiddelaar? Ga dan naar de pagina mediator zoeken. Je kunt dan contact leggen met de meest ervaren scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Deskundig

Een mediator weet wat hij moet doen wanneer partijen een conflict hebben of gaan scheiden. Hij weet ook hoe hij zich houdt aan de gedragsregels zoals die zijn opgesteld door de Mediators Federatie Nederland. Als bemiddelaar bij een scheiding of arbeidsconflict is hij ook op de hoogte van de juridische context, voor zover die van belang is. 

terug naar boven

Neutraal

Neutraliteit zit een goede bemiddelaar in het bloed. Het moet je echt niet uitmaken hoe partijen hun conflict oplossen. Je bent neutraal en onpartijdig. Dat wordt niet alleen voorgeschreven in de gedragsregels, dat is ook de intrinsieke overtuiging van de mediator.

terug naar boven

Zakelijk

Hoewel er tijdens een mediation vaak uiterst persoonlijke zaken op tafel komen te liggen, blijft de mediator altijd op een zakelijke afstand. De kunst is om een balans te vinden tussen meelevendheid en zakelijkheid. 

terug naar boven

Doortastend

Een goede mediator is doortastend. Het is iemand die van aanpakken weet en graag ter zake komt. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor de emoties van cliënten. Sterker nog, dat is een voorwaarde voor een succesvolle mediation. Maar uiteindelijk moeten er ook harde afspraken worden gemaakt. De bemiddelaar is ervoor verantwoordelijk dat het mediationproces daarom effectief verloopt.

terug naar boven

Bemiddelaar

Wat doet een mediator? De belangrijkste functie is natuurlijk bemiddelen; ervoor zorgen dat partijen tot een oplossing van hun conflict kunnen komen. Daarvoor moet de mediator een bemiddelaar in hart en nieren zijn. 

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!