E-mail 085-8081 499
X

Wat kan je met mediation?

Mediation is een methode om de verhouding tussen mensen te herstellen of juist zorgvuldig te beëindigen. Het herstellen van een relatie zien we vaak op de werkvloer en bij familiekwesties. Het zorgvuldig beëindigen van een relatie gebeurt wanneer partners gaan scheiden. Maar ook wanneer een werkgever en werknemer netjes uit elkaar willen gaan. Steeds meer mensen willen zelf ook mediator worden en volgen een mediation opleiding

Ik wil mediator worden
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Mediation in Nederland groeit

In Nederland begint mediation steeds meer bekendheid te krijgen. Dat komt omdat het veel goedkoper is dan het voeren van (juridische) strijd. Binnen onze organisatie leiden onze mediations in 80% van de gevallen tot een bevredigende uitkomst. Zowel de overheid als de Raad voor Rechtsbijstand stimuleren mediation. Zo verwijzen steeds meer rechters conflictpartijen naar de mediator. Op die manier kunnen zijzelf tot een oplossing komen voor hun conflict. De Raad voor Rechtsbijstand verstrekt subsidies aan mensen met lage inkomens.

terug naar boven

Mediation opleiding populair

Door de toenemende populariteit willen steeds meer mensen zich vestigen als mediator. Sommigen doen dat door zich fulltime op het vak van mediator toe te leggen. Anderen doen het naast ander werk. Van de paar duizend mediators in Nederland bestaat de grootste groep uit mensen die op hun werk vaak met conflicten te maken hebben. Of, belangrijker nog, zij willen bemiddelen bij conflicten tussen anderen.

Door de toenemende populariteit van mediation zijn er steeds meer opleidingen. Het valt dan ook niet mee om wegwijs te worden in de vele websites die opleidingen aanprijzen.

terug naar boven

Wat kan je met mediation?

Omdat wij als Gecertificeerde Mediators allemaal professionele en ervaren mediators zijn, worden wij vaak benaderd door mensen die zelf ook mediator willen worden. Hun vraag is vaak: wat kan je met mediation? Nou, heel veel dus.

Kijk ook eens op de pagina’s wat doet een mediator en wat is een goede mediator.

En voor wat betreft de keuze voor een opleiding. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. We kunnen wel met je meedenken om te beoordelen wat het beste bij jou past.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!