E-mail 085-8081 499
X

Conflict werknemer

Heb je, als werkgever, een conflict met je werknemer? Veel mensen krijgen daar wel eens mee te maken. Voor geen enkele organisatie is dat fijn. Een conflict brengt immers spanningen met zich mee die niet ten goede komen aan de organisatie. Bovendien kunnen de kosten behoorlijk oplopen als een conflict escaleert. Welke rol kan mediation dan spelen?

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Eerst zelf in gesprek

Voordat je kosten maakt door de hulp van de mediator in te schakelen, moet je als werkgever natuurlijk eerst zelf in gesprek gaan met de werknemer. Wellicht is het mogelijk om in zo’n gesprek zelf al een oplossing te vinden voor het arbeidsconflict.

terug naar boven

Conflict werknemer niet zelfstandig op te lossen?

Helaas blijkt in de praktijk dat het niet altijd mogelijk is om het conflict met de werknemer zelf op te lossen. Op een gegeven moment wordt dan het punt bereikt waarop gekozen moet worden: de werknemer moet ontslag krijgen óf  werknemer en werkgever kiezen voor mediation om de kwestie alsnog op te lossen. 

terug naar boven

Conflict oplossen

Mediation kan helpen bij het oplossen van het conflict tussen werknemer en werkgever. Door alles goed uit te praten onder begeleiding van een onafhankelijke mediator, ontstaat er namelijk wederzijds begrip. Dat is nodig om verder te kunnen met elkaar. Op die manier spreek je gezamenlijk over wat er nodig is om de arbeidsrelatie op een constructieve wijze voort te zetten.

terug naar boven

Mediator neutrale gespreksleider

Het mooie van mediation is dat partijen in vertrouwelijkheid met elkaar kunnen praten. Alles wat besproken wordt, blijft geheim. Verder is de mediator de neutrale gespreksleider. Op die wijze wordt ervoor gezorgd dat het een evenwichtig gesprek wordt. Alleen zo kom je immers tot een oplossing.

terug naar boven

Mediation snel en effectief

Uit onderzoek blijkt dat mediation een effectieve en snelle wijze is voor het oplossen van een arbeidsconflict met een werknemer. Wat de uitkomst ook is van de mediation, het bespaart veel stress, tijd en geld. Ook als partijen tot de conclusie komen dat het beter is om uit elkaar te gaan. In zo’n geval kiest men voor een exit-mediation.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!