E-mail 085-8081 499
X

Exit mediation

Wanneer je als werkgever en werknemer in goed overleg de arbeidsrelatie wil beëindigen, kies je voor exit mediation. Met exit mediation maak je goede en duidelijke afspraken. Wij beschikken in heel Nederland over ervaren mediators. Ze zijn gespecialiseerd in exit mediation.

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Netjes uit elkaar

Met ‘exit’ bedoelen we het vertrek van de medewerker uit de organisatie. Uiteraard zijn er nog steeds veel werknemers en werkgevers die vanwege een arbeidsconflict uit elkaar gaan. Exit mediation is er op gericht om dat op een nette manier te doen. Je voorkomt hiermee een slepend proces en beide partijen weten snel waar ze aan toe zijn.

terug naar boven

Wanneer exit-mediation?

Er zijn diverse redenen om als werkgever en werknemer uit elkaar te gaan. In alle gevallen kan exit mediation een goede manier zijn om dit te regelen. Enkele voorbeelden:

terug naar boven

Vijf voordelen

In alle bovengenoemde gevallen kan exit mediation dus zinvol zijn. Maar wat zijn nu precies de voordelen van mediation ten opzichte van een gang naar de rechter? Enkele voordelen op een rij:

  • Met een neutrale derde verloopt het gesprek beter;
  • De mediator zorgt voor voldoende tijd voor overweging en overleg. Dit betekent geen overhaaste beslissingen;
  • De mediator ondersteunt partijen. Ook in de interpretatie van de regelgeving;
  • Men kan vrijblijvend na blijven denken over mogelijke afspraken. Pas als de vaststellingsovereenkomst is getekend, zijn partijen gebonden aan hun afspraken;
  • Een mediation kan snel gestart en afgerond worden.

terug naar boven

Voor werkgever en werknemer

Exit mediation is dus geschikt voor de werkgever en werknemer die op goede voet uit elkaar willen gaan. De kans van slagen is groot wanneer beide partijen tot afspraken willen komen. De ervaring leert dat ruim 85% van alle zaken voor beide partijen positief en binnen enkele weken worden afgerond.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!