E-mail 085-8081 499
X

Advies bij scheiding: betrouwbaar en onafhankelijk

Heb je advies nodig omdat je hebt besloten te gaan scheiden? Ben je je aan het voorbereiden op de echtscheiding? Zonder goed advies over je echtscheiding loop je kans dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet. We leggen hieronder uit hoe dat zit. Je kunt ook direct contact opnemen voor gratis advies. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Persoonlijk advies bij scheiden 

Je hebt de vraag of je gaat scheiden of blijven al beantwoord. Het is definitief: je wilt scheiden. Wat betekent dit voor jou persoonlijk? Hoe zal jouw leven veranderen na de scheiding? Daarover kun je het beste praten met mensen die je vertrouwt, zoals familie of vrienden. Uiteraard kun je ook naar een coach of therapeut gaan. Wij geven antwoord op al je andere vragen.  

terug naar boven

Financieel advies bij echtscheiding

De financiële gevolgen van een echtscheiding zijn vaak aanzienlijk. Vanaf het moment dat je gescheiden bent, heb je ineens twee huishoudens. Die kosten doorgaans meer dan één. Moet er partneralimentatie worden betaald? Heb je kinderen waarvoor kinderalimentatie moet worden betaald? Wat betekent de scheiding voor het gezinsinkomen en dus de toeslagen en combinatiekorting? Wie ontvangt de kinderbijslag? Allemaal vragen die tijdens de scheiding beantwoord zullen moeten worden. 

terug naar boven

Hypotheekadvies bij scheiding

Eén van de meest prangende vragen is altijd: wat gebeurt er met de woning en hypotheek? Kan jij je partner uitkopen? Wat is de maximale hypotheek die jij kunt verkregen, als je straks alleenstaand bent? Tijdens de scheiding zul je daarom advies moeten inwinnen bij je bank of hypotheekadviseur. Die kan precies uitrekenen waar je aan toe bent. Wel is het zo dat banken doorgaans pas een nieuwe hypothecaire lening verstrekken als de echtscheiding al is ingeschreven bij de gemeente. 

terug naar boven 

Pensioenadvies bij scheiding

Nog een belangrijk onderwerp waar over gesproken zal moeten worden is pensioen en scheiding. Veel jongere stellen hebben daar doorgaans maar weinig oog voor. Maar wist je dat wanneer je in gemeenschap van goederen bent gehuwd, alle opgebouwde pensioenen gezamenlijk zijn? Als je de pensioenen dus niet verevend, en je hebt al die jaren zelf geen pensioen opgebouwd, dan zul je met een pensioengat komen te zitten. Daarom bespreken wij de gevolgen voor het pensioen altijd uitgebreid met onze cliënten. 

terug naar boven

Advies scheiden zonder rechter

Als je niet bent gehuwd, dan hoef je niet altijd langs de rechter om te scheiden. Maar er zijn omstandigheden waarin je wel verplicht bent de rechter om een echtscheidingsbeschikking te verzoeken. De mediator of advocaat geeft je daarin het juiste advies. 

terug naar boven

Juridisch advies van advocaat of mediator?

Als je gaat scheiden moet je over veel zaken afspraken maken. Als je een vechtscheiding wilt voorkomen, is het verstandig om een ervaren mediator te zoeken. Die biedt hulp bij scheiden op twee vlakken. Hij of zij zorgt ervoor dat jullie de afspraken in goed overleg met elkaar maken. Maar ook de formele kant wordt goed geregeld. Je krijgt dan ook op alle juridische punten degelijk advies.  

terug naar boven

Wat is het risico van slecht advies?

Als je alles zelfstandig regelt, terwijl je er eigenlijk geen verstand van hebt, kunnen er problemen ontstaan. Hoe erg die problemen zijn, hangt af van je situatie. Een voorbeeld: je bent 25 getrouwd geweest en gaat nu scheiden. Je hebt geen goede afspraken gemaakt over het pensioen. Nu ben je oud genoeg om pensioen te ontvangen, maar je krijgt niets! En helaas is de scheiding te lang geleden om dat nog te veranderen. Je hebt dan alleen maar recht op AOW

terug naar boven

Waarom is goed advies zo belangrijk?

Het regelen van een scheiding in Nederland is gebonden aan veel wetten en regels. Normaal gesproken ken jij die niet. Dus als je daarbinnen afspraken wilt maken, heb je hulp nodig. Het is belangrijk dat je weet welke rechten je hebt bij een echtscheiding. Dan weet je waar je recht op hebt, ook als je ergens vrijwillig vanaf wil zien. 

terug naar boven

Is jullie advies écht gratis?

Jazeker! We beschikken over een landelijke servicedesk met medewerkers die deskundig zijn op het gebied van echtscheiding en alles wat daarbij komt kijken. Als je juridische vragen hebt of wanneer je meer wilt weten over mediation, dan staan ze jou telefonisch helemaal gratis te woord. Daar zitten voor jou verder nul verplichtingen aan.

 

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!