E-mail 085-8081 499
X

Villa Pinedo bij scheiding

Villa Pinedo is hét online platform waar kinderen en jongeren van gescheiden ouders elkaar treffen. Daarnaast verzorgt Villa Pinedo workshops voor gescheiden ouders. Ook verzorgen ze bijscholing voor professionals zoals advocaten en mediators die te maken hebben met kinderen in scheidingssituaties.

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

 Op deze pagina lees je over de volgende onderwerpen:


Gescheiden ouders 

Ouders die gaan scheiden, weten vaak niet hoe ze hun kinderen het beste kunnen bijstaan in de moeilijke periode van en na de scheiding. Het scheiden is voor jouzelf al moeilijk genoeg en dan heeft niet iedere ouder evenveel ruimte over voor de kinderen. Wat kan je doen en wat niet om je kind te ondersteunen?  Wat te doen bij scheiding? Zoek je een advocaat of mediator? Ga je liever online scheiden? Die vragen staan centraal in de online workshops die worden verzorgd door Villa Pinedo. Kijk hier op hun website voor meer informatie. Een aanrader voor iedere ouder die gaat scheiden.

 

terug naar boven

Kinderen en jongeren

Ook kinderen van gescheiden ouders zitten vaak met vragen. Ze vinden het moeilijk dat hun ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn. Soms vinden ze het leven in een samengesteld gezin moeilijk. Ze vinden ook dat ouders te weinig hulp bij scheiden hebben gezocht. Een fikse familieruzie ligt dan op de loer. Dan weten ze niet altijd even goed wat ze met hun gevoelens aan moeten. In Nederland zijn er jaarlijks meer dan 70.000 kinderen betrokken bij een scheiding. Steeds meer van hen delen hun ervaring op het fantastische online platform van Villa Pinedo.

terug naar boven

Professionals

Ook professionals zoals rechters, advocaten en mediators profiteren van de inzichten van Villa Pinedo. De organisatie verzorgt diverse workshops waarin hun jongeren lesgeven aan de professionals. Wij zijn de eerste organisatie in Nederland die Villa Pinedo heeft ingehuurd om haar mediators bijscholing te geven. Een fantastische ervaring voor ons allemaal. Voor ons staan kinderen namelijk altijd centraal. Kinderen kiezen niet voor een scheiding; dat doen de ouders. Wij gaan ervoor dat mensen duurzaam gescheiden worden. Daarom is het goed dat er een organisatie is om ondersteuning te bieden voor de kinderen zelf, de ouders én de professionals.

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!