E-mail 085-8081 499
X

Indexering alimentatie berekenen

Elk jaar op 1 januari vindt een indexering van de alimentatie plaats. Hieronder leggen we wat dit betekent. Tevens kun je met onze gratis rekentool direct berekenen hoe jouw alimentatie geïndexeerd moet worden. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:Zelf indexering alimentatie 200 berekenen

Wat is de alimentatie in 2020 na indexering? Bereken hier wat de alimentatie in 2020 is, na de wettelijke indexering.

terug naar boven

Waarom alimentatie indexeren?

De waarde van geld wordt in de loop der tijd minder. Dit noemen we inflatie. Hierdoor kan je met hetzelfde geld minder kopen. Het is belangrijk dat de alimentatie hierop aangepast wordt. Op die manier blijft de waarde van de alimentatie gelijk en kun je evenveel blijven kopen.

terug naar boven

Wat is het percentage indexering alimentatie?

De percentages waarmee de alimentatie wordt verhoogd worden ieder jaar bekend gemaakt door de overheid. Dat gebeurt meestal rond november. Je kunt het percentage eenvoudig vinden via de website van het Landelijk Bureau Inning Ouderbijdragen.

terug naar boven

Alimentatie indexeren 2019 of 2018 vergeten?

Zijn jullie de alimentatie vergeten te indexeren? Dan ontstaat er een achterstand in de betaling. Die achterstand kan in de loop der jaren flink oplopen. Het is dan ook belangrijk om er voor te zorgen dat de alimentatie ieder jaar wordt geïndexeerd. Ben je sinds lange tijd vergeten de alimentatie te indexeren? Overleg dan met je advocaat of mediator hoe jullie dit het beste kunnen oplossen.

terug naar boven

Voor welk type alimentatie?

Er bestaan twee soorten alimentatie: partneralimentatie en kinderalimentatie. Voor beide soorten geldt dat ze jaarlijks geïndexeerd moeten worden. 

terug naar boven

Vragen?

Als je vragen hebt over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers geven graag antwoord op al je vragen. Geheel kosteloos en vrijblijvend, maar dat spreekt voor zich. 

terug naar boven

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!