E-mail 085 – 401 24 53
X

Online scheiden via mediation

Bij online scheiden wordt de gehele echtscheiding via internet geregeld. Een mediator die gespecialiseerd is in online mediation verzorgt het traject. Je komt elkaar niet te spreken, maar overlegt via een internet portal. Online scheiding aanvragen is in opkomst vanwege de grote voordelen. 

Ik wil een deskundige spreken
Je zit nergens aan vast!

Ga direct naar:


Online scheiden: voor wie?

Online mediation is bedacht voor mensen die elkaar niet kunnen zien. Vaak is dat letterlijk, bijvoorbeeld als je ieder in een ander land woont. Maar het wordt ook wel figuurlijk bedoeld. Sommige mensen kunnen elkaar namelijk écht niet luchten of zien. Door de mediation via internet te doen, hoeft dat ook niet. Toch komen ze zo tot een oplossingen die voor beiden goed zijn.

terug naar boven

Scheiden via internet: hoe werkt het?

Als je gaat scheiden via internet geeft de mediator jullie allebei toegang tot de portal. Je komt daarin via een gewone browser. De online omgeving is heel goed beveiligd. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je gegevens op straat komen te liggen. Je ondertekent eerst de mediationovereenkomst. Daarin staat onder andere dat alles vertrouwelijk blijft. Vervolgens ga je aan de slag als ware het een normale mediation. Of het een scheiding betreft of een arbeidsconflict, maakt niet uit. Beiden kunnen online plaatsvinden. 

terug naar boven

De voordelen van online mediation

De voordelen van online mediation liggen voor de hand: 

  • Alleen contact via internet
  • Reageren wanneer het jou uitkomt
  • Stukken online opstellen
  • Lijkt op ‘gewone’ mediation
  • Goedkoop scheiden

Het is dan ook niet voor niets dat online mediation steeds vaker wordt ingezet. 

 

terug naar boven

Online scheiden heeft ook nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen: 

  • Kan live contact nooit vervangen
  • Non-verbale communicatie beperkt
  • Sneller onbegrip door geschreven berichten

Of de voordelen opwegen tegen de nadelen is voor iedereen persoonlijk. 

terug naar boven

Goedkoop online scheiden?

De kosten van online mediation zijn vergelijkbaar met die van een normale mediation. En dat hangt weer af van jouw persoonlijke situatie. Als je een laag inkomen hebt, regelen wij subsidie voor je via de Raad voor Rechtsbijstand. Dan kost de mediation je bijna niets. 

terug naar boven

Wie is de online mediator? 

De mediator die bij ons online mediation verzorgt, is Dick Veldink. Dick behoort tot de meest ervaren mediators van Nederland. Hij was notaris maar is nu al jaren mediator. Neem gerust contact met hem op voor een gratis online kennismaking. 

terug naar boven

Meer weten?

Wil je meer weten over online mediation en hoe je een online scheiding kunt aanvragen? Neem dan contact met ons op. Graag geven we je antwoord op al je vragen. Dat doen we geheel vrijblijvend. Kies je liever voor echt contact? Ga dan naar de mediator zoeken pagina. Daar vind je de mediator die in jouw woonplaats actief is. 

Geef mij gratis advies
Je zit nergens aan vast!